• Medzinárodný deň detí

          •  
            1. júna, ako obvykle, aj tento rok sa konal Medzinárodný deň detí na našej škole. Organizátori, čiže učitelia, si pre nás pripravili rôzne aktivity. Prišli nás navštíviť aj dobrovoľní hasiči zo susednej dediny Žipov, ktorí nám predviedli hasenie požiaru a ukázali nám techniku a náradie, akým disponujú. Ďalej sme mali prednášku so záchranárom o tom, ako poskytnúť človeku prvú pomoc. Bolo to veľmi zaujímavé a naučili sme sa veľa nových vecí.
            Na záver bolo sladké prekvapenie a nasledovala voľná zábava. Niektorí žiaci športovali, iní sa zabávali a rozprávali.
            Úžasne strávený deň.
            ĎAKUJEME!!!
             
          • MDD v MŠ

          • Konečne sme sa dočkali. 1. jún je tu. A ten je sviatkom všetkých detí. My sme ho oslávili výletom spojeným s vyslobodením spiacej Šípovej Ruženky. Veď už by bolo načase vrátiť ju naspäť do rozprávky. Cesta viedla cez potoky, kopce, lesy. Zdolali sme štyri potoky, preskočili sedem kopcov, popresekávali sme tŕnie. Nazbierali kvety pre Ruženku - na svadobnú kyticu. Zložili sme vatru, aby boli dobroty na hostinu poriadne prepečené. Svadobnú kyticu sme odniesli do lesa. A v tom sa to stalo. Šípková Ruženka bola zachránená. Z lesa sa ozvalo veľké ,, ĎAKUJEM " a hostina sa mohla začať.
          • Svet okolo nás- Čína krajina za veľkým múrom

          • Dňa 31.05.2023 sa žiaci 7.-9.ročníka zúčastnili vzdelávacieho projektu- svet okolo nás, ktorý bol zameraný na Čínu. Program sa sústreďoval na geografické, historické aspekty, ale aj na bežný život v danej oblasti Číny. Naši žiaci si vypočuli veľmi veľa zaujímavých informácií,ktoré sa dozvedli vďaka prednáške a diskusií. Preto veľmi pekne ďakujeme! Svet okolo nás 
            Už teraz sa tešíme na Tanzániu!
          • Vedomostná súťaž o olympizme

          • V pondelok 29.05.2023 sa trojčlenný tím našej školy v zložení T. Magačová, M. Magač, T. Mruzová zúčastnili vedomostnej súťaže, ktorá bola zameraná na olympijskú symboliku a na olympijských športovcov, ktorých mená boli spojené s Prešovom. Súťaž prebiehala v troch kolách a to písomný test, ústne skúšanie a poslednou časťou bola výtvarná práca, ktorú si žiaci pripravili vopred v škole. Nášmu tímu sa podarilo umiestniť na peknom 4. mieste. Od pódiového umiestnenia im chýbalo pár bodov. Na záver srdečne gratulujeme našim žiakom za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.
             
          • Afrika

          • Hurá, ide sa na výlet, do Afriky!
            V Afrike už čakali džípy, ktoré nás povozili po Sahare. V africkej buši sme dostali ďalekohľady na pozorovanie zvierat . A tých bolo... Medzi nimi vyčnievali vysoké žirafy. Večer sme videli už len tiene zvierat - slony,levy...
            A tu zrazu len samé pichľavé kaktusy. Rýchle odtiaľ preč!
            Poďme aj do ZOO. Áno, aj tam majú ZOO . Tam sme zažili niečo nečakané! Africký vietor pootváral výbehy a zvieratá poutekali. Každé iným smerom! Dalo nám to práce, pochytať ich. Ale stálo to zato.
          • Exkurzia - Rákocziho palác v Prešove, Caraffová väznica a Židovská ortodoxná synagóga

          • 17.12. 2023 sa žiaci 2.stupňa ZŠ zúčastnili exkurzie s historickým zameraním. Navštívili múzeum v Rákocziho paláci v Prešove. Expozícia bola veľmi bohatá, dozvedeli sme sa veľa informácií o historickom Prešove, o remeselníkoch a cechoch, o živote v meste a na dedine. Posledná expozícia bola zameraná na históriu hasičstva. Po návšteve múzea sme sa presunuli do Caraffovej väznice, kde nás čakalo veľa zaujímavých poznatkov. Poslednou zastávkou bola Židovská ortodoxná synagóga v Prešove, kde sme sa dozvedeli o živote Židov od stredoveku po tie najhoršie udalosti, holokaust.
             
          • Deň mlieka

          • Mliečko, mliečko, to je veda,
             
            bez neho sa vyrásť nedá.
             
            Slabé zdravie, žiadne sily,
             
            to veru nie, moji milí!
             
            Teraz to už dobre viem,
             
            hneď si mlieko nalejem.
            18.5.2023 si žiaci I.st. pripomenuli Deň mlieka. Od r. 1957 si ho pripomíname každý štvrtý májový pondelok. Žiaci si najprv si pozreli prezentáciu, kde sa dozvedeli aký je význam mlieka v zdravej výžive, aké druhy mlieka poznáme, aké má mlieko vitamíny a aké druhy výrobkov sa z mlieka vyrábajú. V druhej časti mali kvíz, kde 4 členné družstvá jednotlivých ročníkov odpovedali na otázky, ktoré vyplývali z prezentácie. Potom si žiaci pochutnali na výrobku z mlieka-pudingu-ktorý si vlastnoručne uvarili. Na záver si žiaci vymaľovali obrázky zvieratiek, ktoré nám dávajú mliečko.
          • Moja najlepšia mama

          • V nedeľu 14.mája 2023 sme v sále obecného domu oslávili Deň matiek, deň nášho najdrahšieho, najcennejšieho a najmilšieho človeka na Zemi. Pri tejto udalosti sme chceli poďakovať našim mamám za život, ktorý nám dali. V živote neexistujú náhody, aj preto tento jasný a radostný sviatok pripadol na teplý jarný deň, keď do našich životov vtrhla prebudená príroda s bujnou zeleňou, kvitnutím, spevom vtákov a teplom slnečných lúčov. Našim mamám sme pripravili krásny program, pri ktorom si mohli zaspomínať na svoju mladosť, stavanie Mája.
          • Deň mlieka v MŠ

          • Či sme malí a či veľkí, mlieko nás sprevádza celý život. Niekto ho "nemusí", iní ho "milujú. A my máme radi aj výrobky z neho. Veď taký čerstvý rožok s maslom a posypaný strúhaným syrom, ktorý zapijete teplým kakaom je predsa na nezaplatenie.
          • Lazy goat

          • 12..5.2023 sa žiaci III.A, IV.A a V.A zúčastnili v Prešove v kine Scala na anglickom divadelnom predstavení Lazy goat, alebo v preklade "Koza odratá a jež". Divadelné predstavenie bolo prispôsobené vekovým kategóriam tým, že predstavenie nebolo čisto anglické, ale slovensko-anglické. Deťom sa predstavenie veľmi páčilo. Vystupvali tam profesionálny herci ktorí naozaj predviedli bravúrne výkony. A ako každá rozprávka mala aj táto na konci ponaučenie a to že-nemáme sa všetkého vopred báť, kým to neskúsime. 
             
          • Mamičke

          • Venujem tento pozdrav mamičke,
            lebo ju rád/rada mám.
            Všetko ja jej z lásky dám.
             
          • Zápis do materskej školy 2023/2024

          • SRDEČNE VÁS POZÝVAME NA ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY
            Prijímanie deti na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa uskutočni v súlade s §59 c.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Žiadosti o prijatie dieťaťa a na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2023/2024, prijímame od:
            15.5-19.5.2023.

            Kritéria pre prijímanie deti podľa školského zákona :
            Prednostne sa budú prijímať deti :
            a) pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, ktoré pokračujte v plnení povinného predprimárneho vzdelávania 
            b) pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a materská škola je pre ne spádová a deti na základe rozhodnutia sudu, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinne,
            c) súrodenci dieťaťa, ktoré budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní

            Podmienky prijímania a deti do materskej školy v tomto poradí :
            a) deti, ktoré už majú (1 súrodenca v našej materskej škole)
            b) ostatné deti v závislosti od veku a kapacity materskej školy .

            Riaditeľ' ŽS s MŠ v Bajerove vydá rozhodnutie o prijatí/ neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie od nového školského roku do 30. júna 2023.
             
          • Zápis do materskej školy 2023/2024

          • SRDEČNE VÁS POZÝVAME NA ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY
            Prijímanie deti na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa uskutočni v súlade s §59 c.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Žiadosti o prijatie dieťaťa a na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2023/2024, prijímame od:
            15.5-19.5.2023.

            Kritéria pre prijímanie deti podľa školského zákona :
            Prednostne sa budú prijímať deti :
            a) pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinne, ktoré pokračujte v plnení povinného predprimárneho vzdelávania ,
            b) pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinne a materská škola je pre ne spádová a deti na základe rozhodnutia sudu, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinne,
            c) súrodenci dieťaťa, ktoré budú pokračovať' v predprimárnom vzdelávaní

            Podmienky prijímania a deti do materskej školy v tomto poradí :
            a) deti, ktoré už majú (1 súrodenca v nasej materskej skole)
            b) ostatné deti v závislosti od veku a kapacity materskej školy .

            Riaditeľ' ŽS s MŠ v Bajerove vydá rozhodnutie o prijatí/ neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie od nového školského roku do 30. júna 2023.
             
          • Súdny proces s Miladou Horákovou

          • Tento aj ako mnohé iné politické procesy v komunistickej Československej republike bol vykonštruovaný a viedol k poprave jedinej ženy a to doktorky Milady Horákovej. Vo februári 1948 začali stovky politických procesov. Doktorku Horákovú 27.9.1949 zatkli za nebezpečnú protištátnu politiku a na jej vyšetrovanie použili sovietske metódy. Sovietske metódy sa opierali o nátlak, mučenie a nakoniec priznanie viny. My na hodinách dejepisu sme si tento proces celý zinscenovali, od prvotného rozhovoru medzi priateľmi Milady Horákovej až po súdny proces.
            Posledné slova Milady Horákovej, na ktoré by sme nemali zabudnúť!
            ,,Som pokorná a odovzdaná do vôle Božej. Neplačte! Je to takto lepšie, než pomaly zomierať. Dlhú neslobodu by už moje srdce nevydržalo. Nie som bezradná ani zúfalá. Je vo mne pokoj, pretože mám pokoj vo svojom svedomí. Padám, padám, tento boj som prehrala, odchádzam čestne. Milujem túto krajinu, milujem tento ľud, budujte mu blahobyt. Odchádzam bez nenávisti k vám. Prajem vám to, prajem vám to.“
          • ENGLISHSTAR

          • Dňa 27.04.2023 sa uskutočnilo celoslovenské kolo medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku s názvom Englishstar.
            Žiaci 1. až 9. ročníka absolvovali písomný test a preverili svoje vedomosti z daného ročníka, zábavnou formou porovnávali svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl a snažili sa  predviesť  svoje schopnosti čo najlepším výsledkom.
            Z našej školy sa zúčastnilo 10 žiakov.
            Všetkým zúčastnením súťažiacim prajeme čo najlepší výsledok a veríme, že budú naďalej svietiť svojimi znalosťami z angličtiny.
          • Mladí politici v 8.A

          • Na hodinách dejepisu sa z nás stali politici. Vytvárali sme si plagát politickej strany. Každá politická strana, ktorá je riadne zaregistrovaná na MV SR, musí spĺňať určité požiadavky. Ministerstvo vnútra stranu môže politickú stranu zaregistrovať alebo ju môže zamietnuť. Ak politická strana nespĺňa podmienky stanovené zákonom strany porušuje ústavu a zákony, ohrozuje mravnosť, verejný poriadok, alebo je zameraná proti suverenite SR či podporujúca fašizmus, nemôže byť zaregistrovaná.
          • DEŇ NARCISOV 2023


          • 20. apríl je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine.
            Dobrovoľným prispením do zbierky ste vyjadrili spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom.


            ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY!

            Vyzbierali sme 263,85€. Veľmi pekne ďakujeme!

          • Deň Zeme v MŠ

          • 22.apríl je vyhlásený za Deň Zeme. Ľudia sa v tento deň snažia o to, aby naša planéta bola čistejšia, krajšia a zdravšia pre nás, ktorí na nej žijeme. Bolo by dobre sa zamyslieť nad tým, aby 22.apríl bol po celý rok, inak sa môže stať, že za istý čas už nebude mať kto tento deň oslavovať.
             
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Bajerov
      • 051 7783122
      • Bajerov 96 082 41 Bajerov Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje